Bulgotanie - Nagrzewnica, a może jednak coś innego ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bajabaj
    Classic
    • 2007
    • 7

nie siedze w szafranowym dworze
  • harnas75
    Ambiente
    • 2006
    • 102

Witajcie,

Ten temat był już chyba kiedyś poruszany, ale może warto do niego wrócić bo może ktoś do czegoś konstruktywnego doszedł. Od jakiegoś czasu przy lekkim dodawaniu gazu na postoju, lub przy ruszaniu na jedynce z okolic kratek nawiewu dochodzi dźwięk
    przelewanej cieczy (bulgotanie). Ten dźwięk pojawia się tylko w tych dwóch przypadkach, na pozostałych biegach, czy przy rozruchu nic się niedzieje. Poziom płynu chłodzącego stoi w miejscu, silnik ma moc taką jaką miał, nie ma objawów uszkodzonej uszczelki ( majonez w oleju, kopcenie itp.), nagrzewnica grzeje, zresztą wszystko wydaje mi wporządku (może jestem w błędzie )). Czy macie jakieś pomysły co jest na rzeczy czy po prostu TTTM? Czy jest możliwe, żeby było słychać przelewające się paliwo???? Ale akurat w tym miejscu???

Z tego co wiem to przydźwięk ten prześladuje silniki 1.6 w Octaviach, nie wiem jak z dieslami. Napiszcie na co ewentualnie zwrócić jeszcze uwagę, bo prawdę powiedziawszy szkoda mi czasu, żeby jechać do jakiegoś szkodnika i usłyszeć TTTM

Komentarz

• Highspeed
      Rider
      • 2006
      • 298

Czołem

Faktycznie coś już też czytalem o bulgotaniu ale ponoć TTTM. U mnie też bulgoce ;-). Chyba jeszcze paru użytkowników BFQ ma podobnież.
      nawigację mam - ram pa pa pa pam

Komentarz

u mnie w dieslu też bulgota, ale tylko jak klima jest włączona to jest taki inny dziwek niż normalnie, ale t ospowodowane jest praca spręzarki.

Komentarz

Pracuję...